babeczki na parze – składniki:
- 2 jajka
- olej do wysmarowania kokilek
- pszennej
- 4 łyżki mąki
- 4-5 pieczarek
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- kawałek cukinii
- sól
- 1 łyżeczka młodego jęczmienia
- 3 plastry bakłażana
babeczki na parze Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Zielone bułeczki gotowane na parze Drobno pokrój grzyby, dopraw je solą i smaż na suchej patelni, aż sok będzie klarowny. Posolić, pokroić bakłażana w minimalne kształty 3D i grubo zmielić cukinię. Dodaj sól do mocnych białek przed zmieszaniem ich z żółtkami, mąką i różnymi mocowaniami (cukinię i bakłażana rozdrobnij). W czterech natłuszczonych kokilkach ugotować masę w wodzie do połowy wysokości foremek. Gotuj pod przykryciem przez około 12 minut. nbsp;
Dodaj komentarz