Przepis na Zielone babeczki na parze

babeczki na parze – składniki:

  • 2 jajka
  • olej do wysmarowania kokilek
  • pszennej
  • 4 łyżki mąki
  • 4-5 pieczarek
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kawałek cukinii
  • sól
  • 1 łyżeczka młodego jęczmienia
  • 3 plastry bakłażana

babeczki na parze Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Zielone bułeczki gotowane na parze Drobno pokrój grzyby, dopraw je solą i smaż na suchej patelni, aż sok będzie klarowny. Posolić, pokroić bakłażana w minimalne kształty 3D i grubo zmielić cukinię. Dodaj sól do mocnych białek przed zmieszaniem ich z żółtkami, mąką i różnymi mocowaniami (cukinię i bakłażana rozdrobnij). W czterech natłuszczonych kokilkach ugotować masę w wodzie do połowy wysokości foremek. Gotuj pod przykryciem przez około 12 minut. nbsp;


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *