Przepis na Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą

naleśniki ze szpinakiem i fetą – lista składników:

  • pieprz
  • sól
  • 1 szklanka mleka
  • 4-5 łyżek wody,
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • 1 mała cebula,
  • 130 g sera
  • CIASTO:
  • 2 łyżki mleka
  • 1 szklanka mąki
  • olej do smażenia
  • słodka i ostra papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • feta
  • 300g szpinaku

naleśniki ze szpinakiem i fetą Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

misce połącz mleko, mąkę, szczyptę soli i wodę, aby zrobić naleśniki ze szpinakiem i fetą w zakręcony wzór. Za pomocą blendera miksuj, aż masa będzie gładka. Zrób cienkie naleśniki, smażąc je na odrobinie oleju na patelni. Drobno obierz i posiekaj cebulę. Do polanego olejem naczynia dodajemy czosnek, który ledwo przecisnął się przez praskę. Smaż zamrożony szpinak, aż straci całą wodę, a masa warzywna zgęstnieje, a następnie dodaj szpinak. Doprawiaj smakami na poczekaniu. Ubij ser feta i dwie łyżki mleka w misce na gładką masę. Mieszankę szpinaku i sera układać na naleśniku w naprzemiennej kolejności. Gorące ciasto jest zwijane. Sos czosnkowy doskonale komponuje się z ciepłymi bułeczkami. Uwaga: przed pieczeniem naleśniki można również posypać tartym serem. Smakowało? Sprawdź przepis na pyszne naleśniki z farszem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *