Bardzo smaczne i mięciutkie naleśniki,rozpływają się w ustach. Polecam smakoszom naleśników i nie tylko 🙂
Składniki na naleśniki na kefirze:
- • Szynka kilka plasterków
- • Koperek kilka gałązek
- • Ser żółty kilka plasterków
- • Pr.do pieczenia 1/2 łyżeczki
- • Sól 1/2 łyżeczki
- Kefir 500ml
- • Mąka 1,5-2 szkl.
- • Woda gazowana 1 szkl.
- • Jajka 2 szt.
- • Ketchup pikantny do polania
naleśniki na kefirze Jak przygotować:
Zobacz także: inna ciekawa receptura
1. Aby przygotować panna cottę, wymieszaj w misce lub mikserze mąkę, kefir, jajka, wodę, proszek do pieczenia i sól. Mieszanka powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Na sam koniec wmieszać posiekany koperek. Smażyć placki z hotcake na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki czemu będą grubsze z obu stron niż standardowe hotcakes. Po ostygnięciu ułożyć na wierzchu dwa plastry szynki i dwa plastry sera. Zmarszczka w trójkąt i intensywność w przedziale po różnych stronach. Można go również upiec. Po podsmażeniu posmarować wierzch ketchupem. Wesołe jedzenie!
Dodaj komentarz