Przepis na Wytrawne naleśniki na kefirze

Bardzo smaczne i mięciutkie naleśniki,rozpływają się w ustach. Polecam smakoszom naleśników i nie tylko 🙂

Składniki na naleśniki na kefirze:

  • • Szynka kilka plasterków
  • • Koperek kilka gałązek
  • • Ser żółty kilka plasterków
  • • Pr.do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • • Sól 1/2 łyżeczki
  • Kefir 500ml
  • • Mąka 1,5-2 szkl.
  • • Woda gazowana 1 szkl.
  • • Jajka 2 szt.
  • • Ketchup pikantny do polania

naleśniki na kefirze Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

1. Aby przygotować panna cottę, wymieszaj w misce lub mikserze mąkę, kefir, jajka, wodę, proszek do pieczenia i sól. Mieszanka powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Na sam koniec wmieszać posiekany koperek. Smażyć placki z hotcake na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki czemu będą grubsze z obu stron niż standardowe hotcakes. Po ostygnięciu ułożyć na wierzchu dwa plastry szynki i dwa plastry sera. Zmarszczka w trójkąt i intensywność w przedziale po różnych stronach. Można go również upiec. Po podsmażeniu posmarować wierzch ketchupem. Wesołe jedzenie!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *