muffinki ziemniaczane – składniki:
- Kilka ugotowanych ziemniaków
- 1 kiełbasa
- kilka plasterków sera
- margaryna
- sól
- 2 łyżki oleju
- 100 g śmietany
- 20 dag pieczarek
- 1 jajko
- koperek
muffinki ziemniaczane Jak zrobić
Zobacz również: inny przepis
Babeczki z suszonego ziemniaka Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i usmażyć na tłuszczu. 2. Po pokrojeniu na ćwiartki i pokrojeniu parówki należy delikatnie skarmelizować w naczyniu bez dodawania tłuszczu. 3. Do masy jajecznej dodać śmietanę, koperek, sól i pieprz. Masłem lub margaryną można lekko posmarować silikonową formę do muffinek. Pokrój żółtego cheddara w cienkie paski. 4. Ugotowane ziemniaki pokroić w średniej grubości plastry. Biszkopty przyrządza się podobnie. Jeśli ziemniaki są mniejsze, ułóż dwa plastry. Aby przykryć dno, połóż ziemniaka na samym dnie formy. ziemniak, łyżka pieczarek i parówki, łyżka sosu śmietanowo-jajecznego i kilka żółtych pasków sera cheddar na wierzchu. W 180 stopniach piecz ciastka przez około 25 do 30 minut.
Dodaj komentarz