Przepis na Wytrawne muffinki ziemniaczane

muffinki ziemniaczane – składniki:

  • Kilka ugotowanych ziemniaków
  • 1 kiełbasa
  • kilka plasterków sera
  • margaryna
  • sól
  • 2 łyżki oleju
  • 100 g śmietany
  • 20 dag pieczarek
  • 1 jajko
  • koperek

muffinki ziemniaczane Jak zrobić

Zobacz również: inny przepis

Babeczki z suszonego ziemniaka Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i usmażyć na tłuszczu. 2. Po pokrojeniu na ćwiartki i pokrojeniu parówki należy delikatnie skarmelizować w naczyniu bez dodawania tłuszczu. 3. Do masy jajecznej dodać śmietanę, koperek, sól i pieprz. Masłem lub margaryną można lekko posmarować silikonową formę do muffinek. Pokrój żółtego cheddara w cienkie paski. 4. Ugotowane ziemniaki pokroić w średniej grubości plastry. Biszkopty przyrządza się podobnie. Jeśli ziemniaki są mniejsze, ułóż dwa plastry. Aby przykryć dno, połóż ziemniaka na samym dnie formy. ziemniak, łyżka pieczarek i parówki, łyżka sosu śmietanowo-jajecznego i kilka żółtych pasków sera cheddar na wierzchu. W 180 stopniach piecz ciastka przez około 25 do 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *