Przepis na Wytrawne minibabeczki

minibabeczki – lista składników:

  • 1 pęczek bazylii
  • 2 świeże figi
  • 5 dag parmezanu w kawałku
  • 12 plasterków szynki dojrzewającej
  • 1 opakowanie (24 sztuki) wytrawnych kruchych babeczek
  • 1/2 melona

minibabeczki Jak przygotować

Zobacz również: inna receptura

Użyj kuchennego ręcznika papierowego do osuszenia fig po dokładnym opłukaniu pod bieżącą wodą. Unikaj peelingu. Pokrój produkt ekologiczny na kawałki. Dwie dojrzałe połówki szynki, takiej jak szynka parmeńska lub schwarzwaldzka, przekrojone wzdłuż. Połowa melona jest pokryta nasionami. Nabieraj kulki specjalną łyżką. Miąższ można również pokroić w kostkę usuwając skórę. Bazylię należy umyć i wytrzeć ręcznikiem. Posortuj liście osobno. 3 Skromnie pokrój lub utrzyj parmezan cheddar otwartym ostrzem. Zwiń plastry szynki, liście bazylii i parmezan w muszle na babeczki. Melon i figi powinny stanowić połowę dekoracji. 4 razy około 15 minut; porcja: 130 kcal, czyli 1 zł. 1,20 zł


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *