Przepis na Wytrawne babeczki z cukinii i ziemniaków

Składniki na wytrawne babeczki:

  • sól
  • rzepakowego
  • 400 g ugotowanych, ugniecionych ziemniaków
  • 1 mała cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • pieprz
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 cukinie

wytrawne babeczki Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Babeczki z ziemniakami i suszoną cukinią Cukinię myjemy, odcinamy grube końce, a następnie ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzej olej i dodaj drobno posiekaną cebulę. Do zeszklonej cebuli dodać cukinię i rozgniecione ząbki czosnku. Gotuj przez około pięć minut na niskiej intensywności. Ziemniaki zmiksować z cukinią na jednolitą masę. Posypać solą i pieprzem do smaku. Do ubitej piany dodać masę ziemniaczaną i kiście cukinii i delikatnie zmiksować do uzyskania gęstej piany. Sezon z solą. Jednolitą masę piecz przez 15 do 20 minut w 180 stopniach w silikonowych foremkach na babeczki. Do wierzchu babeczek można użyć ostrego sosu śmietankowego lub jogurtowego. Są niebiańskie 🙂 nbsp;


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *