wegańskie muffinki – składniki:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/2 szklanki cukru
- rzepakowego
- pszennej
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- cukier puder do oprószenia
- 1/2 średniej wielkości cytryny
- 1 szklanka wody
- 5 łyżek oleju
- 2 łyżki maku
wegańskie muffinki Jak zrobić
Zobacz koniecznie: proste ciasteczka marchewkowe
Wegańskie babeczki makowe W misce połącz mąkę, mak, szczyptę soli, cukier, proszek do pieczenia i drobno startą skórkę z połowy cytryny. Eksperymentujemy. Po zastygnięciu oleju i porcji wody z cytryną w mące, wymieszaj wszystko łyżką. Upewnij się, że ciasto w formie na muffinki ma trzy czwarte wysokości papilotek. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem. nbsp; 
Dodaj komentarz