Urocze babeczki z trzema obłędnymi warstwami! Czekoladowej, owocowej i chrupiącej z chia 🙂 Bez glutenu, cukru, laktozy i wegańskie.
Składniki na wegańskie babeczki:
- napoju roślinnego
- mleka kokosowego
- Warstwa czekoladowa
- kostka tofu naturalnego
- napoju roślinnego
- 1 szklanka
- 1 łyżeczka
- 1 łyżeczka
- nasion chia
- mango
- kakao
- 2 łyżka
- 160 ml
- agar
- kaszy gryczanej niepalonej
- Warstwa owocowa
- 100 ml
- 2 łyżka
- ksylitolu
- 1 łyżeczka
- ksylitolu
- 1,5 łyżeczka
- 2 łyżka
- agar
- 3 łyżeczka
- Warstwa kokosowa
- 3 łyżeczka
- 5 łyżka
- 1 szt.
- ksylitolu
- agar
- pasty waniliowej
wegańskie babeczki Jak przygotować:
Zobacz również: inna ciekawa recepturka
Warstwa z chia i pozostaw agar na około 10 do 15 minut w garnku z odrobiną wody. W innym garnku połącz dodatkowe składniki i podgrzewaj do wrzenia, ciągle mieszając. W tym momencie bąbelkować agar, podgrzewając go do wrzenia, a następnie wlewając przez chwilę do ciepłej masy kokosowej na małej mocy. Dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze kilka minut na małym ogniu. Napełnij foremki margaryną. warstwa produktu ekologicznego: Agar należy moczyć przez 10 do 15 minut w wodzie w małym naczyniu. Zmiksuj tofu i różne dodatki w innym garnku. Upewnij się, że przedmioty są ciepłe, a nie gorące. Ponadto podgrzej agar, pozostaw na małym ogniu przez jakiś czas, a następnie dodaj do ciepłej masy tofu. Dobrze wymieszaj. Gdy pierwsza warstwa trochę stężeje, można dodać masę tofu. Kaszę gryczano-czekoladową bąbelkować w napoju warzywnym do miękkości. Dodać ksylitol i kakao, chwilę podgrzewać. Przesuń, aby nieco ostygło. Przez około 10 do 15 minut trzymaj agar w garnku wypełnionym wodą. Następnie doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień, aby połączyć go z ciepłą masą czekoladową. Gotową masę przełożyć do foremek, gdy warstwa tofu zacznie twardnieć. Wstaw do lodówki na 60 minut.
Dodaj komentarz