Przepis na Wegańskie babeczki w kropeczki

Urocze babeczki z trzema obłędnymi warstwami! Czekoladowej, owocowej i chrupiącej z chia 🙂 Bez glutenu, cukru, laktozy i wegańskie.

Składniki na wegańskie babeczki:

  • napoju roślinnego
  • mleka kokosowego
  • Warstwa czekoladowa
  • kostka tofu naturalnego
  • napoju roślinnego
  • 1 szklanka
  • 1 łyżeczka
  • 1 łyżeczka
  • nasion chia
  • mango
  • kakao
  • 2 łyżka
  • 160 ml
  • agar
  • kaszy gryczanej niepalonej
  • Warstwa owocowa
  • 100 ml
  • 2 łyżka
  • ksylitolu
  • 1 łyżeczka
  • ksylitolu
  • 1,5 łyżeczka
  • 2 łyżka
  • agar
  • 3 łyżeczka
  • Warstwa kokosowa
  • 3 łyżeczka
  • 5 łyżka
  • 1 szt.
  • ksylitolu
  • agar
  • pasty waniliowej

wegańskie babeczki Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

Warstwa z chia i pozostaw agar na około 10 do 15 minut w garnku z odrobiną wody. W innym garnku połącz dodatkowe składniki i podgrzewaj do wrzenia, ciągle mieszając. W tym momencie bąbelkować agar, podgrzewając go do wrzenia, a następnie wlewając przez chwilę do ciepłej masy kokosowej na małej mocy. Dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze kilka minut na małym ogniu. Napełnij foremki margaryną. warstwa produktu ekologicznego: Agar należy moczyć przez 10 do 15 minut w wodzie w małym naczyniu. Zmiksuj tofu i różne dodatki w innym garnku. Upewnij się, że przedmioty są ciepłe, a nie gorące. Ponadto podgrzej agar, pozostaw na małym ogniu przez jakiś czas, a następnie dodaj do ciepłej masy tofu. Dobrze wymieszaj. Gdy pierwsza warstwa trochę stężeje, można dodać masę tofu. Kaszę gryczano-czekoladową bąbelkować w napoju warzywnym do miękkości. Dodać ksylitol i kakao, chwilę podgrzewać. Przesuń, aby nieco ostygło. Przez około 10 do 15 minut trzymaj agar w garnku wypełnionym wodą. Następnie doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień, aby połączyć go z ciepłą masą czekoladową. Gotową masę przełożyć do foremek, gdy warstwa tofu zacznie twardnieć. Wstaw do lodówki na 60 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *