Przepis na wegańska MARCHEWKOWA owsianka z imbirem, cynamonem i masłem orzechowym

Wegańska, bardzo kremowa i rozgrzewająca owsianka z imbirem i cynamonem oraz bananem, brzoskwinią i masłem orzechowym. Lekka, idealna na śniadanie lub podwieczorek.

owsianka z imbirem – składniki:

30 g płatków owsianych

2 młode marchewki

1 brzoskwinia

1 banan

2 łyżki masła orzechowego

łyżeczka cynamonu

łyżeczka mielonego imbiru

owsianka z imbirem Jak zrobić:


1. 1) Użyj ogromnej tarki do zmiażdżenia marchwi 2. 2) Zmieszaj płatki owsiane, cynamon, imbir, dwie trzecie startej marchwi i wodę w garnku lub na patelni w proporcji 2:1. Płatki owsiane należy gotować, aż zgęstnieją. Od tego momentu zmniejsz siłę i mieszaj, aż mieszanka pojawi się w bogatej, gęstej konsystencji. 3) W misce wymieszaj płatki owsiane, posiekanego banana, obraną brzoskwinię i pozostałą mieloną marchewkę. Wierzch posmarować masłem orzechowym.
Zobacz również: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *