Składniki na warzywne muffinki:
- łyżeczki): pieprzu, papryki w proszku, curry medium, czosnku granulowanego, kminu rzymskiego (Może być zwykły), soli
- 1 cebula
- 1/2 papryki
- feta
- 100 g sera
- 1 papryczka chili medium
- 100 g komosy ryżowej (ja użyłam mieszanki brązowego
- ryżu
- 6 jaj (6 białek i tylko dwa żółtka)
warzywne muffinki Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Komosę i kaszę przygotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu i nadziewałam warzywami i serem feta. 2. Kroję paprykę, gulasz i cebulę w najmniejsze możliwe, mocne kształty. 3. Ser feta został przeze mnie pokrojony na małe kawałki; Można też drobno posiekać. Ustaliłem preferencje. 5. Dodaj odrobinę soli do białek w misce blendera i ubij na sztywno. Włączyłem jajka. 6. Zabiłem miskę blendera i ostrożnie połączyłem łyżką mieszankę jajek z infekcyjnym ryżem. 7. Jeszcze raz dodałam cheddar, warzywa i aromaty i delikatnie zmiksowałam. 8. Używając papierowych foremek wypełniłam ciastem otwory na muffiny po brzegi, tak aby powstało dziesięć muffinek. Właściwie patrzę na nie pod kątem genialnej różnorodności pod koniec 35-minutowego czasu pieczenia w 180 stopniach w brojlerach. Doskonale smakują z sosem czosnkowym, ketchupem lub majonezem.
Dodaj komentarz