Przepis na Waniliowe muffinki ze skórką pomarańczową

Składniki na waniliowe muffinki:

  • cukier 3/4 szklanki
  • jajka
  • skórka pomarańczowa 1 opakowanie
  • mąka
  • pszenna
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • rodzynki 2-3 łyżki
  • mleko
  • olej 1/2 szklanki
  • cukier waniliowy 2 łyżki

waniliowe muffinki Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Ze skórki pomarańczowej przygotować dwie miseczki na muffiny waniliowe. Wsyp wszystkie suche mocowania do jednego: mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i cukier waniliowy. Mieszamy. Do drugiej miski wlej mleko i olej. Wprowadź jajka. Mokre okrawki przełożyć do suchych i szybko wymieszać, tylko do połączenia okrawków. Dodaj skórkę pomarańczową i rodzynki, zostawiając trochę do dekoracji. Wlaliśmy mieszaninę do pojemnika przymocowanego do papierowego kubka. Posypać resztą ramki. W nagrzanym piekarniku piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *