Przepis na Waniliowe babeczki z rodzynkami i żurawiną

Składniki na babeczki z rodzynkami:

  • 50 g masła
  • 3-4 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 75 g cukru
  • 125 g mąki
  • 1 jajko
  • 50 g czekolady
  • 1 laska wanilii
  • 30 g rodzynek
  • 30 g suszonej żurawiny
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 szczypta soli
  • 80 ml mleka

babeczki z rodzynkami Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Babeczki z żurawiną, rodzynkami i nadzieniem waniliowym: Zagnieść ciasto łyżką lub widelcem, aż będzie mocno połączone. Z mąki i proszku do pieczenia utrzyj pastę, cukier i masło na puszystą masę. Dodaj mieszankę masła, mleko, jajka, miazgę z laski wanilii i szczyptę soli. Połącz mokre i suche składniki. Na koniec dodaj rodzynki i żurawinę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *