Przepis na Twarogowe babeczki z makiem i rodzynkami

Smaczne, idealne do porannej kawy.

twarogowe babeczki – lista składników:

  • 150 g mąki
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 50 g masła pokojowej temp.
  • Krem:
  • 200 g śmietany kremówki 36 %
  • 2 szt. jajka
  • 1 łyżeczka sok z cytryny
  • 2 łyżki maku
  • 100 g cukru
  • 2 łyżki śmietany
  • 100 g cukru
  • szczypta soli
  • 200 g ser mascarpone
  • 100 g rodzynki
  • 1 łyżka sok z cytryny
  • 250 g twaróg

twarogowe babeczki Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

1. Cukier i jajka ubić na puszystą masę. W misce połącz mak, margarynę o temperaturze pokojowej, twaróg i twardą śmietanę. Używając blendera, ubij ubite jajka, aż będą miękkie. Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj wszystko razem. Pod koniec dodajemy rodzynki, faktycznie wypiliśmy ciepłą wodę, zbiegamy się z masą. 2. Z masy uformować bułkę. Piecz przez około trzydzieści minut. 3. Mascarpone cheddar i sok z cytryny dodać do ubitej śmietany w temperaturze 180 stopni Celsjusza, cały czas miksując. Użyj kremu, aby ukończyć babeczki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *