Smaczne, idealne do porannej kawy.
twarogowe babeczki – lista składników:
- 150 g mąki
- 0,5 łyżeczki sody
- 50 g masła pokojowej temp.
- Krem:
- 200 g śmietany kremówki 36 %
- 2 szt. jajka
- 1 łyżeczka sok z cytryny
- 2 łyżki maku
- 100 g cukru
- 2 łyżki śmietany
- 100 g cukru
- szczypta soli
- 200 g ser mascarpone
- 100 g rodzynki
- 1 łyżka sok z cytryny
- 250 g twaróg
twarogowe babeczki Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
1. Cukier i jajka ubić na puszystą masę. W misce połącz mak, margarynę o temperaturze pokojowej, twaróg i twardą śmietanę. Używając blendera, ubij ubite jajka, aż będą miękkie. Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj wszystko razem. Pod koniec dodajemy rodzynki, faktycznie wypiliśmy ciepłą wodę, zbiegamy się z masą. 2. Z masy uformować bułkę. Piecz przez około trzydzieści minut. 3. Mascarpone cheddar i sok z cytryny dodać do ubitej śmietany w temperaturze 180 stopni Celsjusza, cały czas miksując. Użyj kremu, aby ukończyć babeczki.
Dodaj komentarz