Przepis na Truskawkowa owsianka na zimno

Kolejna odsłona owsianki, tym razem w wersji na zimno. To przede wszystkim pełnowartościowa i jednocześnie najpyszniejsza wersja truskawkowej owsianki na zimno. Jest idealną propozycją na zdrowe i owocowe śniadania, jak również na deser bez wyrzutów sumienia.

owsianka na zimno – składniki:

  • 70 g truskawek
  • 100 g płatków owsianych/orkiszowych
  • 20 g masła orzechowego
  • 120 g mleka migdałowego/owsianego
  • 40 g jogurtu greckiego
  • 10 g nasion chia
  • Opcjonalnie: ksylitol/miód
  • 30 g dżemu truskawkowego

owsianka na zimno Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

jedz krople i nasiona chia. Wymieszaj z mlekiem. 4. Dodaj orzechy lub masło orzechowe. Dodaj produkt ekologiczny, trochę dżemu i jogurtu do mieszanki. Dla poprawienia można dodać miód lub ksylitol 6. Najlepiej wstawić wszystko do lodówki na kilka godzin. Danie jest przygotowane. Zjedz cudowną kolację!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *