Przepis na Tartaletki (kruche babeczki z owocami i budyniem)

Składniki na babeczki z owocami i budyniem:

  • 200 g masło
  • groch łuskany lub w całości
  • galaretka czerwona ( połowę z niej wsypujemy do szklanki)
  • budyń 64 g
  • 2 żółtka
  • pszennej
  • mleko
  • papier do pieczenia
  • 100 g ksylitol
  • jagody
  • 200 g mąki
  • galaretka żółta ( połowę z niej wsypujemy do szklanki)
  • ksylitol 1 łyżka

babeczki z owocami i budyniem Jak przygotować

Zobacz również: inna receptura

Tartaletki (kruche bułeczki z konsekwencjami gleby) Etap 1 Mąkę wysyp na silikonową stolnicę (wcześniej ją wyodrębniłam), zrób w niej otwór i dodaj żółtka oraz pokrojoną w plastry margarynę i ksylitol. Poprawiam mocowania, owijam je folią samoprzylepną i chłodzę przez czterdzieści minut. Połowę opakowania dżemu włożyć do szklanek, a drugą trzecią napełnić pieniącą się wodą. Po wymieszaniu pozostawić do ostygnięcia, aż dżem się rozpuści. Etap 2: Weź schłodzoną kombinację i umieść ją w minimalnych foremkach do tarty, dociskając boki, podstawę i krawędzie. Zredukuj nadmiar. Z papieru do pieczenia wycinam małe kwadraty, wypełniam foremki groszkiem i układam je w środku. Etap 3: Podgrzewając foremki przez 7 do 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, upewniam się, że nie zjadają zbyt dużo jedzenia. Krok 4: Upieczone tarty od razu po ostygnięciu wylewam budyń śmietankowy z ksylitolem i mniejszą ilością mleka. Po nałożeniu ozdób z truskawek i jagód schładzamy przez około kwadrans. Wlewam naprzemiennie galaretkę czerwoną i żółtą po schłodzeniu galaretki. Dżem schładza się, aż zgęstnieje; Najlepiej smakuje następnego dnia, gdy jest łagodniejszy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *