Zdrowy i smaczny deser 🙂
szpinakowe babeczki – lista składników:
- Krem:
- truskawki do dekoracji
- Ponadto:
- 3/4 szklanki cukru
- szklanka mąki pszennej tortowej
- 500 ml śmietanki kremówki
- 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 230 gramów szpinaku rozmrożonego i rozdrobnionego
- 3/4 szklanki oleju
- 2 jajka
- Ciasto:
szpinakowe babeczki Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
1. Stopniowo dodawać olej, ubijając cukier i jajka. Soda oczyszczona i przesiana mąka są teraz włączone. Pod koniec dodać rozmrożony i zamrożony szpinak i dokładnie wymieszać. Podziel gracza między kubki, które są wyłożone puszką. Na nadzienie 15 babeczek zużyłam dwie łyżeczki nadzienia masy. W temperaturze 180 stopni gotuj przez około 30 minut. Odetnij wierzchy babeczek, aby pokruszyły się w misce. Śmietana jest ubita. Babeczkom można nadać niepowtarzalny wygląd, posypując je truskawkami, pokruszonym ciastem i bitą śmietaną.
Dodaj komentarz