Przepis na Szpinakowe babeczki

Zdrowy i smaczny deser 🙂

szpinakowe babeczki – lista składników:

  • Krem:
  • truskawki do dekoracji
  • Ponadto:
  • 3/4 szklanki cukru
  • szklanka mąki pszennej tortowej
  • 500 ml śmietanki kremówki
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 230 gramów szpinaku rozmrożonego i rozdrobnionego
  • 3/4 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • Ciasto:

szpinakowe babeczki Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

1. Stopniowo dodawać olej, ubijając cukier i jajka. Soda oczyszczona i przesiana mąka są teraz włączone. Pod koniec dodać rozmrożony i zamrożony szpinak i dokładnie wymieszać. Podziel gracza między kubki, które są wyłożone puszką. Na nadzienie 15 babeczek zużyłam dwie łyżeczki nadzienia masy. W temperaturze 180 stopni gotuj przez około 30 minut. Odetnij wierzchy babeczek, aby pokruszyły się w misce. Śmietana jest ubita. Babeczkom można nadać niepowtarzalny wygląd, posypując je truskawkami, pokruszonym ciastem i bitą śmietaną.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *