Przepis na Ryżowe muffinki z malinami

Tym razem klasyka: jasne
muffinki z kawałkami czekolady
w środku. Idealne, fantastyczne do podjadania. Są miękkie i smaczne.
Cóż dodać,
muffinki z czekoladą
każdemu będą smakować. Są też chyba najbardziej neutralne (pomijając te bez niczego) i pewnie wielu osobom przypadną do gustu. Są lekkie, miękkie w środku, lekko chrupkie z góry i te kawałeczki lepkiej czekolady wewnątrz… poezja!
Polecam też spróbować
muffinów z owocami
, te z porzeczkami są bardziej kwaskowate, niż te z czekoladą. Smacznego. Mleczne muffinki z czekoladą idealne dla dzieci. Cóż dodać, muffinki z czekoladą każdemu będą smakować. Pyszne , słodkie muffinki z czekoladą. Pyszne , słodkie muffinki z czekoladą. Najlepszy przepis!! Mięciutkie, słodkie i mega wilgotne nic nie zapychające muffinki z malinami i czekoladową gorzką polewą. Obłędnie smakują a na paterze prezentują się przepięknie. Takimi małymi delicjami można zaskoczyć gości. Robi się je szybko i są bezproblemowe-zawsze się udają ! Mięciutkie, słodkie i mega wilgotne nic nie zapychające muffinki z malinami i czekoladową gorzką polewą.

muffinki z malinami – składniki:

  • cukier puder
  • 10 dag masła lub margaryny
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 250 ml mleka
  • maliny
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 5-6 łyżek brązowego cukru
  • pszennej

muffinki z malinami Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Babeczki z ryżem i truskawkami: Margarynę rozpuścić i ostudzić. Postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, aby ugotować ryż, a następnie pozwól mu ostygnąć. Dodaj sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia do mąki i przefiltruj ją. Dodać naturalny cukier cieniowany i wymieszać. W innej misce połącz ubite jajka, mleko i roztopione masło. Delikatnie wymieszaj po opróżnieniu płynnych mocowań do suchych mocowań. Przed dodaniem ugotowanego ryżu dokładnie wymieszać. Ciasto należy przelać do papierowych foremek wyłożonych papilotkami. Na wierzchu ułóż od sześciu do siedmiu suszonych, umytych malin. Piec przez 20 do 22 minut w piekarniku nagrzanym do 180 do 190 stopni. Posyp cukrem pudrem, gdy ostygnie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *