Składniki na muffinki na mleku:
- 3 jajka
- 60 g mleko
- 1,5 szklanki mąki
- barwniki spożywcze: zielony, różowy
- 2 łyżeczki cukru
- 100 g masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki mleka
- 0,5 szklanki oleju
muffinki na mleku Jak przygotować
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Ciasto na herbatniki różane z gęstego mleka: Dodaj cukier do samego jajka, aby uzyskać puszystą konsystencję. Zintegruj olej. Następnie ponownie wymieszaj z gęstym mlekiem. W tym momencie ponownie wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć łyżką do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. W 180 stopniach przygotuj biszkopty na około 25 minut. Przed wyjęciem herbatników z brojlera sprawdź ich gotowość suchym patyczkiem. Ułożone wcześniej bułki odstawić na bok do ostygnięcia. 2. Róże: Masło należy ubić, aż będzie jasne i puszyste. Powoli dodawaj mleko. Krem podzielony jest na dwie części. Bardziej rzadkim obszarem jest odmiana zielona. Drugi to blady róż. Wyciśnij różyczki na całej muffince z różowym kremem i ozdobną torebką cukierniczą. Ściśnij liście między różyczkami rękawa cukierniczego końcówką liścia i umieść je na wierzchu zielonego kremu. Gotowy!
Dodaj komentarz