Przepis na Różyczkowe muffinki na mleku skondesowanym

Składniki na muffinki na mleku:

  • 3 jajka
  • 60 g mleko
  • 1,5 szklanki mąki
  • barwniki spożywcze: zielony, różowy
  • 2 łyżeczki cukru
  • 100 g masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mleka
  • 0,5 szklanki oleju

muffinki na mleku Jak przygotować

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Ciasto na herbatniki różane z gęstego mleka: Dodaj cukier do samego jajka, aby uzyskać puszystą konsystencję. Zintegruj olej. Następnie ponownie wymieszaj z gęstym mlekiem. W tym momencie ponownie wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć łyżką do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. W 180 stopniach przygotuj biszkopty na około 25 minut. Przed wyjęciem herbatników z brojlera sprawdź ich gotowość suchym patyczkiem. Ułożone wcześniej bułki odstawić na bok do ostygnięcia. 2. Róże: Masło należy ubić, aż będzie jasne i puszyste. Powoli dodawaj mleko. Krem podzielony jest na dwie części. Bardziej rzadkim obszarem jest odmiana zielona. Drugi to blady róż. Wyciśnij różyczki na całej muffince z różowym kremem i ozdobną torebką cukierniczą. Ściśnij liście między różyczkami rękawa cukierniczego końcówką liścia i umieść je na wierzchu zielonego kremu. Gotowy!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *