Przepis na Różowe naleśniki na wytrawnie

Naleśniki z sokiem buraczkowym, faszerowane pikantnym serem, szynką, delikatnym ogórkiem i natką pietruszki. Na drugie śniadanie, jako przekąska, a krojąc na 2 cm kawałki jako przystawka na imprezy!

Składniki na naleśniki na wytrawnie:

  • jajko,
  • mieszanka ognistych przypraw (lub chili w proszku),
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3 łyżki oleju,
  • 1/4 łyżeczki soli,
  • na farsz:
  • ok 50 ml soku z buraków,
  • szklanka mleka,
  • 1/4 łyżeczki cukry,
  • 2 op. serka śmietankowego kanapkowego,
  • 5-6 plasterków szynki np. konserwowej,
  • ok 200 g mąki,
  • 3 łyżki gęstej śmietany 18%,
  • duży pęczek pietruszki (lub dwa małe),
  • 1/2 ogórka zielonego
  • na naleśniki:

naleśniki na wytrawnie Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna receptura

1. Składniki na gorące bułeczki należy wymieszać przed dodaniem mąki, cały czas mieszając. W gorącym pojemniku obsmażyć. 2. Do serka śmietankowego dodać przyprawy i śmietankę. Mieszamy. Pokroić ogórka w paski po usunięciu go. Pietruszkę należy dzielić na skromniejsze gałązki eliminując grubsze łodygi.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *