Składniki na pulchne naleśniki:
- 2 szklanki maślanki
- słodkie dekoracje (według upodobań)
- 4 jajka
- odrobina soli
- 6 dag cukru
- 20 dag masła lub margaryny
- syrop klonowy lub płynny miód
- 60 dag mąki
- 2 łyżki proszku do pieczenia
pulchne naleśniki Przygotowanie
Zobacz także: inny przepis
Aby uzyskać amerykańskie puszyste ciepłe bułeczki, wymieszaj mąkę z cukrem i przefiltruj ją solą, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Używając wolnoobrotowego miksera, dokładnie ubij jajka. Aby stopić masło, podziel je na pół. Do jajek dodać maślankę, a następnie upłynnioną pastę i mąkę, cały czas miksując do uzyskania jednolitej masy. Na pozostałym maśle smażymy małe naleśniki. Ponieważ ciasto zawiera proszek do pieczenia, nie należy z niego robić więcej niż jednego ciasta. Ciepłe, skropione miodem lub syropem, podawaj. Do ulepszenia można użyć różnych deserów lub genialnych pereł; Nasza wyobraźnia sięga do granic możliwości;) Weź udział w TWOIM święcie!!
Dodaj komentarz