Przepis na Przepis na idealne naleśniki

Składniki na idealne naleśniki:

  • 5 szklanki wody. Dla smaku dodaj też szczyptę soli
  • jeśli na 2 średniej wielkości jajka weźmiesz 1 szklankę mąki pszennej oraz 1
  • Ciasto naleśnikowe będzie miało idealną konsystencję gęstej śmietany

idealne naleśniki Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Po wymieszaniu mieszanki naleśniki nie będą się rozdzierać i będą smaczniejsze, jeśli odstawią się na co najmniej 30 minut. 2 Biorąc pod uwagę fakt, że mąka będzie miała szansę całkowicie wchłonąć płyn w tym czasie, na gorących bułeczkach podczas pieczenia nie utworzą się pęcherzyki powietrza. 3 Błyszczące naleśniki 4 Dodanie smaku potrawom jest bardzo sprytne. Rozmrożony szpinak, mielona cukinia, drobne paski papryki lub drobno posiekane przyprawy można ogólnie dodać do mieszanki, aby była naprawdę wciągająca. Zarówno smak, jak i wygląd gorących bułeczek będzie wyrazisty. 5 Natychmiastowa procedura spowodowania, aby uniwersalne ciepłe bułeczki 6 zwinęły się, np. w rulon, po zjedzeniu zsuń je na ogromny płaski talerz obrócony. Po ostygnięciu naleśników rozsmarować nadzienie po przeciwnej stronie. 7 kieszeni powietrznych sprawia, że ciepłe bułeczki są bardziej puszyste. 8 Przed nadzieniem mięsnym lub warzywnym zalewamy je gazowaną wodą lub piwem. 10 Pikantne nadzienie do naleśników Istnieje wiele pysznych opcji nadzienia do naleśników! Polecam faszerować go takimi rzeczami jak mięso, kasza gryczana, fasola, soczewica, pieczarki itp. Dodanie nowych przypraw, duszonych warzyw, niebieskiego cheddara, sera feta cheddar lub obu może podnieść którekolwiek z tych mocowań. 12 przepysznych naleśników polanych musem czekoladowym lub owocowym, jak śliwka! Mąkę pełnoziarnistą lub kukurydzianą można zastąpić białą mąką pszenną. Smarowanie patelni nie jest już konieczne, jeśli do ciasta dodasz jedną lub dwie łyżki oleju. 13 Znaną autorką różnych książek kucharskich o gotowaniu Tiny jest Hannah Szymanderska.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *