Przepis na Pomidorowe naleśniki z fetą i orzechami

naleśniki z fetą – składniki:

  • 1/3 łyżeczki czerwonego pieprzu
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • odrobina oleju do smażenia
  • 1 i 1/3 szklanki mąki
  • szklanka wody gazowanej
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • jajko
  • 5 włoskich
  • orzechów
  • szczypta soli
  • kostka fety

naleśniki z fetą Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Pomidorowe ciepłe bułeczki z serem feta, orzechami i serem cheddar Wymieszaj składniki ciasta i wstaw do lodówki na 15 minut, aby składniki mogły krążyć. Ponieważ feta jest bardzo ostra, należy dodać trochę soli. Drobno podziel orzechy i gotuj je przez dłuższą chwilę na suchym żelazku, kiedy poczujesz, że się duszą, ten czas jest idealną otwartą drzwią, aby zrezygnować z nich z patelni. Podsmaż ciepłe bułeczki delikatnie nacierając pojemnik olejem. Ponieważ są tak delikatne, należy zachować ostrożność podczas ich obracania. Podziel fetę na słupki, obtocz każdy z nich w orzechach i zawiń każdy słupek w jeszcze ciepłe naleśniki. Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *