naleśniki z fetą – składniki:
- 1/3 łyżeczki czerwonego pieprzu
- łyżka koncentratu pomidorowego
- odrobina oleju do smażenia
- 1 i 1/3 szklanki mąki
- szklanka wody gazowanej
- łyżeczka słodkiej papryki
- jajko
- 5 włoskich
- orzechów
- szczypta soli
- kostka fety
naleśniki z fetą Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Pomidorowe ciepłe bułeczki z serem feta, orzechami i serem cheddar Wymieszaj składniki ciasta i wstaw do lodówki na 15 minut, aby składniki mogły krążyć. Ponieważ feta jest bardzo ostra, należy dodać trochę soli. Drobno podziel orzechy i gotuj je przez dłuższą chwilę na suchym żelazku, kiedy poczujesz, że się duszą, ten czas jest idealną otwartą drzwią, aby zrezygnować z nich z patelni. Podsmaż ciepłe bułeczki delikatnie nacierając pojemnik olejem. Ponieważ są tak delikatne, należy zachować ostrożność podczas ich obracania. Podziel fetę na słupki, obtocz każdy z nich w orzechach i zawiń każdy słupek w jeszcze ciepłe naleśniki. Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Dodaj komentarz