Przepis na Pomidorowe muffinki z tuńczykiem i oliwkami

Pachnące, puszyste i wilgotne świetnie nadają się jako alternatywa dla kanapek

muffinki z tuńczykiem – składniki:

  • -250 ml passaty pomidorowej
  • -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • -2 szkl. mąki owsianej lub pszennej
  • -suszona bazylia
  • -puszka tuńczyka w kawałkach
  • -1/4 szkl. oliwy z oliwek
  • -garść oliwek
  • -szczypta soli
  • -2 jajka

muffinki z tuńczykiem Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. Użyj papierowych kubków do wyłożenia talerza na bułki. W jednej misce mokre składniki to passata, jajka i olej. Dokładnie wymieszać. W powstałej misce połącz suche dodatki (mąkę, proszek do pieczenia, sól i aromaty). Na końcu połączyć suche i mokre składniki. Oliwki przekrój na pół, a następnie wyjmij rybę ze słonej wody. Rozłóż ciasto łyżką między foremki na muffinki. Zorganizuj kilka kawałków ryb i oliwek. Przestaw oliwki i przykryj je dołączonym odtwarzaczem. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *