Pachnące, puszyste i wilgotne świetnie nadają się jako alternatywa dla kanapek
muffinki z tuńczykiem – składniki:
- -250 ml passaty pomidorowej
- -2 łyżeczki proszku do pieczenia
- -2 szkl. mąki owsianej lub pszennej
- -suszona bazylia
- -puszka tuńczyka w kawałkach
- -1/4 szkl. oliwy z oliwek
- -garść oliwek
- -szczypta soli
- -2 jajka
muffinki z tuńczykiem Przygotowanie:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
1. Użyj papierowych kubków do wyłożenia talerza na bułki. W jednej misce mokre składniki to passata, jajka i olej. Dokładnie wymieszać. W powstałej misce połącz suche dodatki (mąkę, proszek do pieczenia, sól i aromaty). Na końcu połączyć suche i mokre składniki. Oliwki przekrój na pół, a następnie wyjmij rybę ze słonej wody. Rozłóż ciasto łyżką między foremki na muffinki. Zorganizuj kilka kawałków ryb i oliwek. Przestaw oliwki i przykryj je dołączonym odtwarzaczem. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach.
Dodaj komentarz