Przepis na Półkruche ciasteczka różyczki z beza i orzechami.

Dzisiaj cos smacznego do kawy: Półkruche ciasteczka różyczki z beza i orzechami. Fantastyczne polaczenie smaków i atrakcyjny wygląd tych ciasteczek zaskoczy rodzinę i gości. Smacznego!

półkruche ciasteczka – składniki:

  • Beza:
  • szczypta soli
  • 2 żółtka
  • 150 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 400 g maki pszennej
  • 2 białka
  • 200 g masła
  • 100 g orzechów włoskich
  • 150 g jogurtu lub kwaśnej śmietany
  • Ciasto:
  • szczypta soli
  • 1 lyzka cukru z wanilia

półkruche ciasteczka Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Do miski wsypać 400 g mąki pszennej, dodać szczyptę soli i proszek do pieczenia. Następnie, aby uformować drobny kawałek, dokładnie wymieszaj mąkę i margarynę. Kruszonkę można posypać żółtkami, jogurtem lub śmietaną. Łyżką wmieszaj skrawki, a następnie mieszaj ręcznie, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Przykryj mieszaninę folią i umieść ją w lodówce na 30 minut. 2 W międzyczasie przygotuj bezę: Aby ubić białka, wymieszaj w misce trochę cukru i soli. Białka ubite na sztywno należy dokładnie wymieszać z mielonymi orzechami. 3 Po wyjęciu ciasta z lodówki przenieś je na dobrze upieczoną deskę posypaną mąką. Podziel równo; Na każdą porcję użyłam 15, 50 g. Zrób okrągły placek, składając każdy z nich w kulkę i wyciągając. 4 Wykonaj cztery nacięcia 2 centymetry od punktu zbieżności każdego ciasta. Obejrzyj wideo. Umieść około jedną łyżkę ubitych białek jaj w punkcie zbieżności ciasta i solidnie przykryj go kawałkami kombinacji zarysowanej po pokrojeniu. w efekcie róża. Każdą przekąskę układamy na wyłożonej materiałem blasze do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez 20 do 25 minut. Cukrem pudrem można udekorować zarówno ciepłe, jak i chłodne smakołyki. Miłego posiłku!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *