Przepis na Piernikowe muffinki z serem twarogowym

Składniki na muffinki z serem twarogowym:

  • 3 łyżki śmietany
  • 25 dag masła
  • 2-3 łyżki płatków migdałowych
  • ziemniaczanej
  • 1 czekolada deserowa
  • 1/2 szkl mleka
  • 1 szkl cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 przyprawa do pierników
  • 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka mąki
  • 2 szkl mąki
  • 7 jajek
  • 20 dag sera
  • aromat pomarańczowy

muffinki z serem twarogowym Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Gingerbread bułki z twarogiem Mnóstwo twarogu w robocie kuchennym. Wymieszaj mąkę ziemniaczaną, cukier puder, śmietanę i jedno żółtko. Zintegruj pomarańczowy pasek, jedną solidnie ubitą pianę z białek i kilka kropel zapachu. W rondelku podgrzewaj cukier, mleko, masło i kakao przez około trzy minuty. Po tym wyjdź ze słońca. Wystudzoną masę wymieszać z sześcioma żółtkami, mąką, piernikiem i popem do pieczenia. Sześć sztywnie ubitych piany z białek należy na koniec delikatnie wmieszać w ciasto. Foremki na herbatniki pokrywamy ciastem do 1/3 wysokości po uprzednim napełnieniu ich łyżką mieszanki i łyżeczką masy cheddar. Herbatniki należy przygotować w nagrzanym piecu. W temperaturze 180 stopni gotuj przez około 25 do 30 minut. Aby upiększyć babeczki po ostygnięciu, posyp je kruszonką z migdałów i rozpuszczoną czekoladą.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *