muffinki marmurkowe – składniki:
- 1 łyżka kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 70 g margaryny
- Dodatkowo:
- 3 jajka
- Błyszczący cukier w różnych kolorach
- 140 g margaryny
- 2 łyżki cukru
- 90 g maki pszennej
- 100 g cukru
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki wody
- Polewa:
- 190 g mąki
- ziemniaczanej
muffinki marmurkowe Jak przygotować:
Zobacz także: makowe ciasteczka
Bułeczki w ramkach jak kulki z piasku Oddzielić żółtka od białek. Po ich połączeniu odstawić mąkę i proszek do pieczenia. W misce z delikatną margaryną dodać cukier. Ubij blenderem. Ubij dobrze, dodając każde jajko. Za pomocą miksera dodawaj po jednym suchym składniku. Ubij białka jaj na sztywno, dodając trochę soli. Wymieszaj łyżkę płynu, aby poluzować ciasto. Następnie dodać pozostałą pianę i ostrożnie wymieszać. Całkowicie wymieszaj kakao z ciastem, pozostawiając około 12 filiżanek. W każdej bułce powinno być około 1,5 łyżki masła, więc trochę ją wygładź. Następnie delikatnie wymieszaj jedną łyżeczkę matowego odtwarzacza. Po włożeniu smakołyków rozgrzej piec do 160 stopni. Podgrzewaj jeszcze 20 minut lub do wskazanej temperatury w zarejestrowanej temperaturze większej niż 180 stopni, po blisko 20 minutach. suchy patyczek Ostudzić i wyjąć z foremek. Polewa: W garnuszku wymieszaj cukier z wodą i podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Mieszaj margarynę, aż wszystko połączy się z różnymi dodatkami. Cóż, dodaj kakao. Fajny. Posyp babeczki lśniącym cukrem, aby dać im nowe życie. Mieć smaczny posiłek!
Dodaj komentarz