Przepis na Pączki twarogowe

Szybkie pączki twarogowe na drożdżach – pyszne i łatwe

Składniki na pączki twarogowe:

  • 2 jajka
  • 60 g miękkiego masła
  • 1/3 szklanki mąki tortowej
  • Olej lub smalec do smażenia
  • 1 ½ szklanki mąki krupczatki
  • ½ szklanki mleka
  • 1 szczypta soli
  • 300 g mielonego twarogu
  • 3 dag drożdży
  • 2 żółtka
  • Cukier puder do posypania
  • 3 łyżki cukru

pączki twarogowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. Dodaj dwie łyżki ciepłego mleka do mieszanki drożdży i jedną łyżeczkę cukru i pozostaw do wyrośnięcia na około dziesięć minut. Od tego momentu, używając blendera, skonsoliduj cukier i margarynę, a następnie, w tym momencie, powoli dodawaj jajka, żółtka, twaróg, mąkę, wyrośnięte drożdże i odrobinę soli, cały czas ubijając. Ciasto będzie całkowicie uniwersalne. W ciepłym miejscu odstawiłam na 30 minut do wyrośnięcia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *