Szybkie pączki twarogowe na drożdżach – pyszne i łatwe
Składniki na pączki twarogowe:
- 2 jajka
- 60 g miękkiego masła
- 1/3 szklanki mąki tortowej
- Olej lub smalec do smażenia
- 1 ½ szklanki mąki krupczatki
- ½ szklanki mleka
- 1 szczypta soli
- 300 g mielonego twarogu
- 3 dag drożdży
- 2 żółtka
- Cukier puder do posypania
- 3 łyżki cukru
pączki twarogowe Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
1. Dodaj dwie łyżki ciepłego mleka do mieszanki drożdży i jedną łyżeczkę cukru i pozostaw do wyrośnięcia na około dziesięć minut. Od tego momentu, używając blendera, skonsoliduj cukier i margarynę, a następnie, w tym momencie, powoli dodawaj jajka, żółtka, twaróg, mąkę, wyrośnięte drożdże i odrobinę soli, cały czas ubijając. Ciasto będzie całkowicie uniwersalne. W ciepłym miejscu odstawiłam na 30 minut do wyrośnięcia.
Dodaj komentarz