Przepis na Naleśniki zielone z cytrynowym posmakiem

Szpinak w naleśnikach.

naleśniki zielone – składniki:

  • Jajo kurze 2 szt
  • szpinak mrożony 25 dag
  • Gałka muszkatołowa mielona 1/2 łyżeczki
  • mąka 10 dag
  • Cukier 1 łyżeczka
  • Cytryna 1 szt
  • sól do smaku
  • Masło 2 łyżki
  • Mleko 250 ml

naleśniki zielone Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Wykonanie: Ubij mikserem mąkę, mleko, gałkę muszkatołową, pastę do smarowania i sól do smaku; odłożyć na bok. Masę mleczną, szpinak i ubite z cukrem jajka należy następnie połączyć. Przetnij każdy gorący placek na pół i natłuść pojemnik przed chwaleniem się, aby zapobiec przywieraniu mieszanki. Wykonywać jako kanapkę lub jako posiłek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *