Przepis na Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Smaczne

naleśniki ze szpinakiem i serem – składniki:

  • sól
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 1 szklanka mleka
  • ser żólty wg uznania
  • 1 ząbek czosnku, sól, pieprz
  • 2 szklanki mąki
  • 4 jajka
  • Naleśniki:
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 3/4 opakowania sera fety

naleśniki ze szpinakiem i serem Jak zrobić:

Zobacz także: inny przepis

Mrożony szpinak włożyć do podgrzanego naczynia z odrobiną oliwy z oliwek i przykryć rozmrożeniem. Smaż, aż cała woda zniknie. Gdy szpinak będzie gotowy, połącz przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz oraz pokruszony ser feta. Pozwoliliśmy mu ostygnąć. Dwa cukierki: Połącz wszystkie składniki w misce i ubijaj, aż będą gładkie. Zostawiamy na trzydzieści minut. Po upływie czasu smażymy na odrobinie tłuszczu. 3 Umieść farsz na podsmażonych gorących bułkach, przykryj kopertą, posyp cheddarem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż cheddar będzie złocisty.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *