Przepis na Naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą.

Pyszne i delikatne..miałam robić tartę,jednak przegłosowane zostały naleśniki:)

Składniki na naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą:

  • mozzarella 2 op.po 19,5 dkg
  • woda gazowana 2 szkl
  • sól do smaku
  • sól 1/2 łyżeczki
  • masło 1 łyżka
  • Szpinak 45dkg mrożony
  • FARSZ
  • NA CIASTO NALEŚNIKOWE
  • mąka 1l odmierzałam garnuszkiem
  • mleko 2 szkl
  • mąka 1 łyżka
  • jajka 2 szt

naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą Jak przygotować:

Zobacz również: inny przepis

Ciasto na naleśniki wymieszać trzepaczką lub mikserem. Smaż naleśniki na oleju; Dziesięć z nich zostało wysłanych do mnie. Ugotuj szpinak. Na patelni gotuj rozmrożony szpinak przez pięć minut, a następnie dodaj czosnek, który ledwo przeszedł przez prasę. Następnie dodaj mozzarellę i zasmażkę z jednej łyżki mąki i jednej łyżki masła. Sól można dodać do smaku. Ułóż krokiety na naleśnikach naleśnikowych po zwinięciu w nie. 2 Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć plastry sera. Obracając piekarnik na 200 stopni, piecz ser, aż się rozpuści. 3 Ciesz się posiłkiem!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *