Pyszne i delikatne..miałam robić tartę,jednak przegłosowane zostały naleśniki:)
Składniki na naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą:
- mozzarella 2 op.po 19,5 dkg
- woda gazowana 2 szkl
- sól do smaku
- sól 1/2 łyżeczki
- masło 1 łyżka
- Szpinak 45dkg mrożony
- FARSZ
- NA CIASTO NALEŚNIKOWE
- mąka 1l odmierzałam garnuszkiem
- mleko 2 szkl
- mąka 1 łyżka
- jajka 2 szt
naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą Jak przygotować:
Zobacz również: inny przepis
Ciasto na naleśniki wymieszać trzepaczką lub mikserem. Smaż naleśniki na oleju; Dziesięć z nich zostało wysłanych do mnie. Ugotuj szpinak. Na patelni gotuj rozmrożony szpinak przez pięć minut, a następnie dodaj czosnek, który ledwo przeszedł przez prasę. Następnie dodaj mozzarellę i zasmażkę z jednej łyżki mąki i jednej łyżki masła. Sól można dodać do smaku. Ułóż krokiety na naleśnikach naleśnikowych po zwinięciu w nie. 2 Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć plastry sera. Obracając piekarnik na 200 stopni, piecz ser, aż się rozpuści. 3 Ciesz się posiłkiem!
Dodaj komentarz