Pyszne naleśniki ze świetnym farszem ze szpinaku i fety, na końcu zapieczone pod beszamelem. Inspirowane przepisem Ewy Wachowicz- z moimi zmianami -w tym mój od lat wypróbowany przepis na ciasto naleśnikowe.
Polecam 🙂
naleśniki ze szpinakiem i fetą zapiekane – lista składników:
- na ciasto:
- 400 g świeżego szpinaku (może też być mrożony)
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 2 ząbki czosnku
- Pieprz
- Sól
- oliwa z oliwek
- na beszamel:
- 2 łyżki mąki
- szczypta soli
- 1 szklanka mleka
- 125 g tartego sera żółtego
- 2 jajka
- 200 g sera feta
- na farsz:
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2 szklanki mleka
- tłuszcz do smażenia (u mnie masło)
- 1 szklanka wody (może być gazowana)
- 1 łyżka masła
naleśniki ze szpinakiem i fetą zapiekane Jak przygotować:
Zobacz także: inny przepis
Dodaj komentarz