Przepis na Naleśniki ze szpinakiem i fetą zapiekane pod beszamelem

Pyszne naleśniki ze świetnym farszem ze szpinaku i fety, na końcu zapieczone pod beszamelem. Inspirowane przepisem Ewy Wachowicz- z moimi zmianami -w tym mój od lat wypróbowany przepis na ciasto naleśnikowe.
Polecam 🙂

naleśniki ze szpinakiem i fetą zapiekane – lista składników:

  • na ciasto:
  • 400 g świeżego szpinaku (może też być mrożony)
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • Pieprz
  • Sól
  • oliwa z oliwek
  • na beszamel:
  • 2 łyżki mąki
  • szczypta soli
  • 1 szklanka mleka
  • 125 g tartego sera żółtego
  • 2 jajka
  • 200 g sera feta
  • na farsz:
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 szklanki mleka
  • tłuszcz do smażenia (u mnie masło)
  • 1 szklanka wody (może być gazowana)
  • 1 łyżka masła

naleśniki ze szpinakiem i fetą zapiekane Jak przygotować:

Zobacz także: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *