Przepis na Naleśniki zapiekane z serem i szynką

Naleśniki to jedno z moich ulubionych dań. Lubię na słodko i na wytrawnie. Naleśniki z serem i szynką a wszystko zapieczone pod serową kołderką.

naleśniki zapiekane z serem i szynką – składniki:

  • Ciasto:
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 3 plasterki sera do zapiekania
  • Dodatkowo
  • 1,5 szklanki mleka
  • 200 g szynki
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju
  • Farsz:
  • 2 szklanki mąki
  • 200 g żółtego sera

naleśniki zapiekane z serem i szynką Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. Ciasto Za pomocą miksera lub trzepaczki wymieszaj mąkę, jajka, olej, sól, mleko, mleko i gazowaną wodę. Aby „odpocząć” odstaw ciasto w chłodne miejsce na 15 minut. Przygotuj smukłe ciepłe bułeczki, podsmażając je w naczyniu z niewielką ilością oleju. Na każdym gorącym bułce ułożyć po dwa plastry szynki i dwa plastry sera cheddar. Zrób naleśnik z naleśnika i umieść go w naczyniu do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż ser się roztopi.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *