Przepis na Naleśniki z twarogiem i truskawkami

naleśniki z twarogiem i truskawkami – składniki:

  • olejek śmietankowy
  • 2 łyżki cukru
  • Ciasto:
  • 3 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • cukier
  • 4 jaja
  • tłuszcz do smażenia
  • 500 g truskawek
  • Sos truskawkowy:
  • 1 szklanka śmietany
  • 3 szklanki mleka
  • 2 kostki twarogu mielonego
  • Nadzienie:
  • cukier puder

naleśniki z twarogiem i truskawkami Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: wilgotne babeczki

Ciepłe bułeczki z twarogiem i truskawkami Do miski wbij jajka, dodaj cukier, łyżeczkę śmietanki, sól i w zasadzie pojedynczą szklankę mleka. Za pomocą trzepaczki połączyć mocowania, dodać mąkę i dokładnie wymieszać, aż mieszanka będzie jednolicie gęsta i pozbawiona niekonsystencji (w razie gdyby była zbyt gęsta dodać trochę mleka). Teraz stopniowo dodawaj pozostałe mleko do ciasta, aż osiągnie pożądaną gęstość (np. gęstą śmietanę). Za pomocą miksera szybko połączymy wszystko w misce, bez problemu usuwając wszelkie grudki. Niezależnie od tego, że gorące bułeczki są dużo bardziej pulchne, lubię używać trzepaczki. Podsmaż kilka naleśników w naczyniu średniej wielkości. Twaróg po przełożeniu do miski dokładnie wymieszać widelcem. Kiedy chcesz, dodaj cukier i tyle śmietanki, aby zrobić „papkę”. Za pomocą blendera zmiksuj część truskawek. Na wypadek, gdyby były niedorzecznie bezlitosne, możesz dodać trochę cukru pudru. Resztę podzielić na kawałki. Ciepłe bułeczki napełnij twarogiem, udekoruj truskawkami i czymś przykryj. Całość uzupełniają truskawki, sos truskawkowy i śmietana.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *