Przepis na Naleśniki z serem pleśniowym i orzechami

naleśniki z serem pleśniowym – składniki:

  • orzechy
  • szczypta cukru
  • prowansalskie
  • łyżka masła
  • pszennej
  • NADZIENIE
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki soli
  • pieprz
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1 szklanka mleka
  • 150 g śmietany
  • 100 g sera
  • zioła
  • 100g sera
  • włoskie
  • szklanka mąki
  • 1 cebula

naleśniki z serem pleśniowym Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą

Flapjacks z niebieskim cheddarem i orzechami Po grubo pokrojonych orzechach uprażyć je na suchej patelni. Stwórz odtwarzacz do naleśników. Aby były bardziej puszyste, połącz mleko, jajko i wodę gazowaną, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj, aby uniknąć nierówności. Doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi. Wymieszaj cheddar, który został zmielony przez grube otwory i pozostawiony w odtwarzaczu przez około 15 minut. Przygotuj nadzienie, czekając. Obierz cebulę, pokrój ją i podsmaż, aż będzie błyszcząca. Dodać śmietanę i pokruszony cheddar. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje; doprawiamy pieprzem i dodajemy 1/3 ilości prażonych orzechów. Naleśniki smażymy pojedynczo na rozgrzanej, naoliwionej patelni. Złóż bibułkę w naleśnik po pokryciu ćwiartki powierzchni nadzieniem. Po grillowaniu z obu stron podawaj zwinięte naleśniki z orzechami posypanymi na wierzchu. Następnego dnia naleśniki można podgrzać i bezpiecznie przechowywać. Inne nadzienie do naleśników można zrobić, zastępując smażone grzyby orzechami w nadzieniu serowym. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *