naleśniki z serem pleśniowym – składniki:
- orzechy
- szczypta cukru
- prowansalskie
- łyżka masła
- pszennej
- NADZIENIE
- 1 jajko
- 2 łyżeczki soli
- pieprz
- 1 szklanka wody gazowanej
- 1 szklanka mleka
- 150 g śmietany
- 100 g sera
- zioła
- 100g sera
- włoskie
- szklanka mąki
- 1 cebula
naleśniki z serem pleśniowym Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą
Flapjacks z niebieskim cheddarem i orzechami Po grubo pokrojonych orzechach uprażyć je na suchej patelni. Stwórz odtwarzacz do naleśników. Aby były bardziej puszyste, połącz mleko, jajko i wodę gazowaną, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj, aby uniknąć nierówności. Doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi. Wymieszaj cheddar, który został zmielony przez grube otwory i pozostawiony w odtwarzaczu przez około 15 minut. Przygotuj nadzienie, czekając. Obierz cebulę, pokrój ją i podsmaż, aż będzie błyszcząca. Dodać śmietanę i pokruszony cheddar. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje; doprawiamy pieprzem i dodajemy 1/3 ilości prażonych orzechów. Naleśniki smażymy pojedynczo na rozgrzanej, naoliwionej patelni. Złóż bibułkę w naleśnik po pokryciu ćwiartki powierzchni nadzieniem. Po grillowaniu z obu stron podawaj zwinięte naleśniki z orzechami posypanymi na wierzchu. Następnego dnia naleśniki można podgrzać i bezpiecznie przechowywać. Inne nadzienie do naleśników można zrobić, zastępując smażone grzyby orzechami w nadzieniu serowym. Mieć smaczny posiłek!
Dodaj komentarz