Przepis na Naleśniki z ricottą i owocami

Naleśniki większość przygotowuje na oko mieszając mąkę z jajkiem i mlekiem. Polecam żebyście wypróbowali przepis wg Michela Roux. Zakochacie się i wrócicie do łączenia składników na czuja 🙂

Składniki na naleśniki z ricottą:

  • świeże owoce
  • 125 g mąki pszennej
  • (na około 15 sztuk)
  • 2 jajka
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 200g serka riccotta
  • 325 ml mleka
  • 100 ml śmietany kremówki 30%
  • nadzienie:
  • szczypta soli
  • 15 g cukru
  • cukier do smaku

naleśniki z ricottą Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

1. Suche zamocowania: do miski wsypać mąkę, cukier i sól, zmiksować. Połącz 100 mililitrów mleka, jajka i śmietanę, aż będą gładkie. Na godzinę umieść ciasto w ciepłym miejscu. Podgrzej prospekt, który jest nieprzywierający i został delikatnie posmarowany margaryną. Smaż przez około minutę z każdej strony w cienkiej warstwie ciasta na średnim ogniu. Nadzienie: ser ricotta cheddar i zing z jednej niewoskowanej cytryny należy połączyć. Smak reguluje się cukrem. Łączymy naleśniki z dużą ilością nowych warzyw liściastych.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *