Przepis na Naleśniki z piwem

Składniki na naleśniki z piwem:

  • dowolna konfitura
  • 1 piwo
  • jajo
  • łyżka oleju
  • 30 dag mąki

naleśniki z piwem Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Gorące bułeczki z mieszanką Przelej mąkę do naczynia, wlej do niej piwo o temperaturze pokojowej, wbij jajko i spryskaj olejem. Po delikatnym zmiksowaniu wszystko odstawiamy w chłodne miejsce na trzydzieści minut. Po tym czasie rozgrzewamy tłuszcz, na który wylewamy partie mieszanki i spożywamy średnio grube placki. Na ciepłych naleśnikach rozsmarować dowolny dżem, na przykład wiśniowy lub śliwkowy. Podawać na ciepło lub na zimno. Do naleśników browarniczych można również dodać masę cheddar.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *