Przepis na Naleśniki z mięsem i szpinakiem

Składniki na naleśniki z mięsem i szpinakiem:

  • szczypta soli
  • 1 szklanka wody
  • pszennej
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki otrębów
  • olej roślinny do smażenia
  • 40 dag mrożonego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 dag chudej zmielonej wieprzowiny
  • 2 łyżki ziaren dyni
  • ok 10 dag startego żółtego sera
  • 100 g mąki
  • 1 cebula
  • 1 duże jajo
  • sól

naleśniki z mięsem i szpinakiem Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Flapjacks z mięsem i szpinakiem W misce wymieszaj ziarna, szczyptę soli i mąkę. Dodaj mleko po rozbiciu jajka do środkowego zagłębienia. Całkowicie wymieszaj i przechowuj przez dwadzieścia minut. W gorącym oleju ptysie można smażyć. Obierz cebulę i czosnek. Bardzo dokładnie siekamy. Na gorącej margarynie podsmaż cebulę, a następnie dodaj mięso mielone z czosnkiem i smażoną potrawę. Dodaj sól i pieprz do smaku. Dusić mięso do miękkości, jeśli jest żywe, dodając trochę wody. Dodaj szpinak pod sam koniec. Dusimy dość długo, aż szpinak się rozmrozi. Po ostudzeniu masy dodać ugotowane ziarna i zmielony cheddar. Porcję naleśników przykryć nadzieniem i złożyć w chusteczki. Odśwież naleśniki z obu stron, smażąc je na gorącym oleju.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *