Przepis na Naleśniki z mielonym mięsem i grzybami

naleśniki z mielonym mięsem – składniki:

  • 2 łyżeczki czubate koncentratu,
  • 400 g mąki
  • 600 g mięsa mielonego,
  • 1 duża cebula,
  • 2jajka,
  • 250 g grzybów ( u mnie mrożone podgrzybki
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • sól
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 400 ml mleka
  • 4 łyżki oleju.
  • szczypta imbiru
  • 400 ml wody,

naleśniki z mielonym mięsem Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: mini babeczki waniliowe

Ciasto; naleśniki z jajkiem, pieczarkami i mięsem mielonym. Pojedynczo dodawać mąkę, mleko i wodę. Na koniec całkowicie wymieszaj olej. Robimy małe, grube ciepłe bułeczki. Do rondelka wlewamy olej, podgrzewamy, wkładamy mięso i długo dusimy. Po obieraniu pokroić cebulę w piórka. Do mięsa dodać zamrożoną cebulę i pieczarki. Dusimy 15 minut. Następnie dodaje się aromaty, pomidory i koncentrat. Dusimy się jakiś czas. Gorące bułeczki po zwinięciu nadziać dwiema lub trzema łyżkami farszu. Do smażenia używaj oleju. Weź udział w kolacji


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *