Przepis na Naleśniki z mascarpone i truskawkami i bananami

Moje naleśniki podałam z kremem z serka mascarpone i kremówki oraz owocami.

naleśniki z mascarpone i truskawkami – składniki:

  • szklanka śmietany kremówki 30%
  • 6 jaj
  • 1,5 szklanki mleka
  • łyżka cukru migdałowego
  • 2 szklanki mąki
  • 250 g serka mascarpone
  • szczypta soli
  • 2/3 szklanki cukru (dałam pół szklanki)
  • olej do smażenia
  • 1/4 szklanki roztopionego masła
  • Krem:
  • truskawki i banany
  • 1/4 – 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1-2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub 2 łyżeczki cukru waniliowego

naleśniki z mascarpone i truskawkami Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

kanał, dodając do niego cukier, sól i gałkę muszkatołową. Dodaj mieszankę jajeczno-mleczną do suchych produktów. Uwzględnij płynną pastę do smarowania jako ostatnią. Dobrze wszystko poskładać. Gotową mieszankę należy przechowywać w lodówce przez około 60 minut. Następnie połącz je. W gorącym, śliskim naczyniu naleśniki powinny być smażone z obu stron na złoty kolor. Przykryj go wcześniej przygotowanym kremem i połóż produkt ekologiczny na wierzchu. Zwiń i ulepsz wedle uznania. Krem: Z cukrem pudrem i cukrem migdałowym ubić schłodzoną śmietankę na gładką masę. Następny cheddar to mascarpone. Krótko miksować do skonsolidowania. Weź udział w zwycięstwie 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *