Moje naleśniki podałam z kremem z serka mascarpone i kremówki oraz owocami.
naleśniki z mascarpone i truskawkami – składniki:
- szklanka śmietany kremówki 30%
- 6 jaj
- 1,5 szklanki mleka
- łyżka cukru migdałowego
- 2 szklanki mąki
- 250 g serka mascarpone
- szczypta soli
- 2/3 szklanki cukru (dałam pół szklanki)
- olej do smażenia
- 1/4 szklanki roztopionego masła
- Krem:
- truskawki i banany
- 1/4 – 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1-2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub 2 łyżeczki cukru waniliowego
naleśniki z mascarpone i truskawkami Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
kanał, dodając do niego cukier, sól i gałkę muszkatołową. Dodaj mieszankę jajeczno-mleczną do suchych produktów. Uwzględnij płynną pastę do smarowania jako ostatnią. Dobrze wszystko poskładać. Gotową mieszankę należy przechowywać w lodówce przez około 60 minut. Następnie połącz je. W gorącym, śliskim naczyniu naleśniki powinny być smażone z obu stron na złoty kolor. Przykryj go wcześniej przygotowanym kremem i połóż produkt ekologiczny na wierzchu. Zwiń i ulepsz wedle uznania. Krem: Z cukrem pudrem i cukrem migdałowym ubić schłodzoną śmietankę na gładką masę. Następny cheddar to mascarpone. Krótko miksować do skonsolidowania. Weź udział w zwycięstwie 🙂
Dodaj komentarz