Kiedyś bardzo nie lubiłam naleśników, ale od kiedy mąż je dla mnie zrobił to mogłabym je jeść na okrągło 🙂
naleśniki z kiełbasą i pieczarkami – lista składników:
- olej
- 2 jajka
- woda gazowana
- mleko
- 1/2 szt. kiełbasy śląskiej
- ulubione przyprawy, np. pieprz, bazylia, oregano
- 1 duża pieczarka
- Farsz:
- 6-8 cieniutkich plasterków żółtego sera
- mąka pszenna
- Naleśniki:
- 1/4 małej cebulki
naleśniki z kiełbasą i pieczarkami Przygotowanie
Zobacz również: inny ciekawy przepis
dostarczonych materiałów uformuj naleśniki i usmaż je na złoty kolor. Nie podaję ilości mocowań, ponieważ robię dużo ciepłych bułeczek. Najprawdopodobniej każda osoba wielokrotnie testowała swoje granice. 2 Ilości, których używam na dwa ciepłe bułeczki, odnotowuję dla mocowania w farszu. Na jednej porcji upieczonego naleśnika ułożyć skromnie pokrojoną frankfurterkę. Następnie dodać szorstki, żałośnie pokrojony grzyb. Następnie kawałki cheddaru, aromaty i drobno posiekana cebula. Przykryć drugim kawałkiem naleśnika. Przykryj i gotuj przez kilka minut na małym ogniu, aż cheddar zmięknie w komorze na gorące ciasto. Podajemy z ketchupem. Udanej gali!
Dodaj komentarz