Przepis na Naleśniki z kapustą i grzybami

naleśniki z kapustą i grzybami – lista składników:

  • pół szklanki półwytr. czerwonego wina
  • 50 g suszonych śliwek
  • 16 naleśników
  • ok. 650 g kapusty kwaszonej
  • masło
  • ser
  • 2 jajka
  • po 3 łyżki siemienia lnianego, słonecznika, pestek
  • 300 g kapusty czerwonej
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka kminku, majeranku, jałowca
  • ziele
  • angielskie
  • tartej
  • 50 g suszonych grzybów
  • dyni
  • 6 łyżek bułki

naleśniki z kapustą i grzybami Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Naleśniki z grzybami i kapustą W jednym garnku łączymy posiekaną czerwoną kapustę, śliwki i wodę po namoczeniu grzybów. Od czasu do czasu mieszając, ugotować kapustę do miękkości. W kolejnym garnku łączymy kapustę kiszoną, dwie łyżki oliwy z oliwek i pokrojone warzywa. Stopniowo gotuj na małej intensywności. Gdy czerwona kapusta będzie miękka, połącz ją z kapustą kiszoną w garnku i dalej razem gotuj. Po około 20 minutach. Przed podaniem dodać wino, przyprawy (jałowiec zmiażdżyć) oraz sól i pieprz do smaku. Do kapusty można dodać wina, aby uzupełnić brak płynu i bąbelkować, aż smaki dobrze się skonsolidują. Fajny. Na każdym naleśniku układać naprzemiennie kapustę i ser i układać na desce. Po złożeniu boków do środka zwiń naleśnik. Dodaj sól i pieprz do jajek po ubiciu ich. Zmiel ziarna i wymieszaj je z siemieniem lnianym i zwiń na przykrycie. Aby pokryć blachę do pieczenia, posmaruj ją masłem. Przed zanurzeniem naleśników w jajku obtocz je w bułce tartej. W formie umieść je obok siebie. Zastosuj rozprzestrzenianie się na górę. Piec przez piętnaście minut w temperaturze 180°C.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *