Przepis na Naleśniki z kajmakiem i bananami a’la banoffee

naleśniki z kajmakiem – składniki:

  • szczypta soli
  • 1 szklanka mleka
  • olej do smażenia,
  • listki mięty do dekoracji,
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 4 łyżki wody,
  • 5-6 bananów
  • 12 łyżeczek kajmaku,

naleśniki z kajmakiem Przygotowanie

Zobacz również: szybkie ciasteczka kakaowe

Ciepłe bułeczki z kajmakiem i bananami a la banoffee Jajko ubijamy w misce z mąką, mlekiem, solą i wodą na gładką masę. Na odrobinie oleju smażymy cienkie naleśniki. Po usmażeniu na każdym naleśniku ułożyć banana i kajmaka. Jeśli banany są zbyt duże, pokrój je na dwie lub trzy części. Zbuduj cylinder z klapki. Naleśniki należy podawać od razu. Można je również podać z bitą śmietaną posypaną mieloną czekoladą. Zjedz porządny obiad!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *