naleśniki z kajmakiem – składniki:
- szczypta soli
- 1 szklanka mleka
- olej do smażenia,
- listki mięty do dekoracji,
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- 4 łyżki wody,
- 5-6 bananów
- 12 łyżeczek kajmaku,
naleśniki z kajmakiem Przygotowanie
Zobacz również: szybkie ciasteczka kakaowe
Ciepłe bułeczki z kajmakiem i bananami a la banoffee Jajko ubijamy w misce z mąką, mlekiem, solą i wodą na gładką masę. Na odrobinie oleju smażymy cienkie naleśniki. Po usmażeniu na każdym naleśniku ułożyć banana i kajmaka. Jeśli banany są zbyt duże, pokrój je na dwie lub trzy części. Zbuduj cylinder z klapki. Naleśniki należy podawać od razu. Można je również podać z bitą śmietaną posypaną mieloną czekoladą. Zjedz porządny obiad!
Dodaj komentarz