Kiedy od dziadka dostałam kosz grzybów od razu wpadł mi do głowy ten pomysł
naleśniki z grzybami – składniki:
- ok. 300 g grzybów leśnych (u mnie to były podgrzybki)
- do środka:
- łyżeczka bazylii
- 300 g piersi kurczaka
- 1 szklanka wody
- 2 łyżki cukru
- olej do smażenia
- szczypta soli
- 2 łyżki majonezu
- szczypta soli
- 4 łyżki oleju
- 200g jogurtu naturalnego
- Na naleśniki:
- 1,5 szklanki mąki
- na sos czosnkowy:
- łyżeczka przyprawy do kurczaka
- 2 cebulki
- 4 ząbki czosnku
- 1,5 szklanki mleka
- 2 jajka
- 150g sera żółtego
- sól, pieprz do smaku
naleśniki z grzybami Przygotowanie
Zobacz także: inny przepis
1. Aby uzyskać jednolite ciasto, dokładnie wymieszaj suche składniki z mokrymi składnikami ciasta naleśnikowego. Na suchej patelni podsmażyć gorące bułeczki. Na cebuli podsmażyć oczyszczone i pokrojone pieczarki. Podsmaż aromat kurczaka i pokrojone piersi kurczaka niezależnie na patelni. Użyj grubej tarki, aby zetrzeć ser. 3. Pomóc czosnkowi przecisnąć się przez prasę, choć o włos, a następnie go rozebrać. Połącz całkowicie z pozostałymi częściami sosu czosnkowego. 4. Na część ciepłego ciasta posmarować zmielonym serem cheddar, pieczonym kurczakiem i smażonymi grzybami. Umieść na suchej patelni bezpośrednio po implozji pięćdziesiąt. Podgrzewaj, zmieniając strony w połowie, aż placek będzie gorący, a cheddar miękki. wykończone odrobiną sosu czosnkowego.
Dodaj komentarz