Przepis na Naleśniki z grzybami leśnymi

Kiedy od dziadka dostałam kosz grzybów od razu wpadł mi do głowy ten pomysł

naleśniki z grzybami – składniki:

  • ok. 300 g grzybów leśnych (u mnie to były podgrzybki)
  • do środka:
  • łyżeczka bazylii
  • 300 g piersi kurczaka
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki cukru
  • olej do smażenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta soli
  • 4 łyżki oleju
  • 200g jogurtu naturalnego
  • Na naleśniki:
  • 1,5 szklanki mąki
  • na sos czosnkowy:
  • łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 2 cebulki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 150g sera żółtego
  • sól, pieprz do smaku

naleśniki z grzybami Przygotowanie

Zobacz także: inny przepis

1. Aby uzyskać jednolite ciasto, dokładnie wymieszaj suche składniki z mokrymi składnikami ciasta naleśnikowego. Na suchej patelni podsmażyć gorące bułeczki. Na cebuli podsmażyć oczyszczone i pokrojone pieczarki. Podsmaż aromat kurczaka i pokrojone piersi kurczaka niezależnie na patelni. Użyj grubej tarki, aby zetrzeć ser. 3. Pomóc czosnkowi przecisnąć się przez prasę, choć o włos, a następnie go rozebrać. Połącz całkowicie z pozostałymi częściami sosu czosnkowego. 4. Na część ciepłego ciasta posmarować zmielonym serem cheddar, pieczonym kurczakiem i smażonymi grzybami. Umieść na suchej patelni bezpośrednio po implozji pięćdziesiąt. Podgrzewaj, zmieniając strony w połowie, aż placek będzie gorący, a cheddar miękki. wykończone odrobiną sosu czosnkowego.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *