Przepis na Naleśniki z farszem brokułowo-serowym

Tym razem szybkie danie wegetariańskie, czyli
sajgonki z grzybami
i gotowanymi warzywami. Tak naprawdę to nie tyle przepis, co pomysł na wykorzystanie grzybów i warzyw z
zupy grzybowej
.
Zamiast ciasta na
sajgonki
możecie usmażyć domowe
naleśniki
i podsmażyć. Danie będzie równie smaczne. Naleśniki są łatwe i szybkie w przygotowaniu, same naleśniki możesz przygotować wcześniej, możesz je nawet zamrozić i mieć na awaryjne, szybkie posiłki. Naleśniki doskonale sprawdzają się zarówno na śniadanie, jak i na obiad czy kolację. Przepis jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu. Mąka z ciecierzycy jest bardzo zdrowym odpowiednikiem mąki pszennej. Ciasto ma konsystencję gęstszą niż ciasto na naleśniki. Polecam z sosem czosnkowym i dodatkiem gotowanych warzyw. Ciasto ma konsystencję gęstszą niż ciasto na naleśniki. Naleśniki z tuńczykiem są fajnym daniem, które przełamie nudę i monotonię w kuchni. Naleśniki z parówkami z serem zapiekane w piekarniku to świetna propozycja na obiad.
Naleśniki z wyśmienitym farszem!

Składniki na naleśniki:

  • 1 szklanka mąki
  • sól
  • 1 jajko
  • 200ml mleka
  • 200ml wody mineralnej gazowanej
  • mały brokuł
  • Na nadzienie:
  • Na naleśniki:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 200g serka topionego kremowego

naleśniki Przygotowanie:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

Naleśniki: połącz elementy, aby zrobić ciepłe bułeczki. W suchym naczyniu spalić. 2 Farsz: Brokuły odsączyć i rozgnieść widelcem z roztopionym serem po uprzednim ugotowaniu w lekko osolonej wodzie do miękkości. 3: Zwinąć naleśniki i nadziać je farszem. Wykałaczkę można wbić w każdy kawałek przenoszonych gorących bułeczek, krojąc je na 4-5 cm kawałki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *