naleśniki śniadaniowe – lista składników:
- 3-4 płaskie łyżki cukru
- 1 litr mleka
- 4 szkl. mąki
- 2 łyżki oleju
- 2 jajka
naleśniki śniadaniowe Jak zrobić
Zobacz także: ciasteczka maslane
Naleśniki na śniadanie: W misce ubij cukier i jajka, aż będą jasne i podwoją swoją objętość. Jeśli od razu włączysz blender, mąka rozleje się po całej kuchni:)), powoli dodawaj mąkę (możesz potrzebować mniej lub więcej, w zależności od rodzaju mąki), delikatnie mieszaj do połączenia, a następnie delikatnie miksuj jeszcze raz. Dodaj dwie łyżki oleju do odtwarzacza pod koniec; nie będziesz musiał smarować naczynia, a ciepłe bułeczki będą delikatne, być może rozmoczone i w rezultacie wygodne. Po podgrzaniu patelni teflonowej łyżką wsypujemy do niej porcję biszkoptu, obracamy naczynie i zakrywamy całe dno. Po upieczeniu wierzchu odwróć go, usmaż na złoty kolor i podawaj na talerzu. Aby uniknąć spożycia podczas jednoczesnego pieczenia w środku, naleśniki powinny być smażone na średnim poziomie intensywności. Liczba gorących bułeczek zależy od ich grubości; Otrzymałam 20 sztuk, które nie były przesadnie cienkie, ale też niezbyt grube.
Dodaj komentarz