Pyszne i syte danie dla całej rodziny 🙂
naleśniki po meksykańsku – lista składników:
- Składniki w opisie 🙂
naleśniki po meksykańsku Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: ciasteczka z galaretką
Składniki na 16 naleśników (na 7-8 osób): 1 szklanka mleka, 1 szklanka wody gazowanej (która może być użyta do upłynnienia naleśników), 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, szczypta soli, masło 300 gramów mielonego mięsa wieprzowego i hamburgerowego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 pojemnik fasolki szparagowej 1 słoik pomidorów w solance 1 słoik peklowanego groszku 1 czerwona papryka 1 słoik czerwonej fasoli 1 słoik kukurydzy 2 łyżki przecieru pomidorowego 4-5 ogórki solone sól, pieprz jeszcze raz wymieszać i podpiekać ciepłe bułeczki w niewielkiej ilości pasty na średniej patelni przez 10 minut. Posiekaj cebulę i czosnek i podsmaż je na łyżce oliwy z oliwek – tym razem na ogromnej patelni. Dodajemy mięso, które jest całkowicie zniszczone. W tym momencie wlej pomidory z puszki i dopraw solą i pieprzem. Paprykę pokroić w kostkę, dodać na patelnię, zalać kilkoma łyżkami wody i przykryć na 5 minut, aby papryka wygładziła się. Dodać tabasco, gulasz w proszku, pieprz, oregano, vegetę, przecier pomidorowy i jedną łyżeczkę papryki. Dodaj do naczynia fasolę, groszek, fasolkę szparagową i kukurydzę. Ogórki pokrojone w drobną kostkę należy dodać jako ostatnie. Smaż je razem przez kilka chwil z dużą intensywnością. Na każdy gorący placek nałożyć około 3 łyżki farszu i zwinąć. Umieść klapsy w żaroodpornym naczyniu, które zostało nasmarowane. Posypać serem cheddar, łupanym lub mielonym. Przez około 20 minut przygotowywać w brytfannie nagrzanej do 180 stopni. W zależności od upodobań podajemy z ketchupem lub różnymi sosami. Podałem sos czosnkowy.
Dodaj komentarz