Przepis na Naleśniki Biszkoptowe Puszyste

Składniki na naleśniki biszkoptowe:

  • Mąka
  • Olej
  • pszenna
  • Jaja 5 sztuk
  • Woda mineralna
  • Cukier wanilinowy 2 opakowania
  • Mleko
  • Sól

naleśniki biszkoptowe Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis

Gorące bułeczki z poduszką W zależności od tego, ile naleśników chcesz usmażyć, możesz użyć mleka lub mąki. Mieszankę należy nalewać tak, aby nie przywierała do łyżki, gdy ją nabieramy i radośnie się nalewa. W wysokim naczyniu z mąką dodaj mleko, dwie łyżki oleju i sól do smaku. Oddziel żółtka od białek. Aby zrobić ciasto naleśnikowe, połącz żółtka, mąkę, jajka, mleko i białka w czystym naczyniu. Po 3-4 minutach mieszania dodaj niewielką ilość wody mineralnej. Krótko miksować. Odłożyć. Białka ubić na sztywną pianę. Pamiętaj, że jeśli miska, w której ubijamy białka, nie jest idealna, nie ubijemy piany. Piana ubija się podczas obracania miski, ale nie oddziela się od naczynia. Po całkowitym ubiciu pianki można do niej dodać dwie paczki cukru waniliowego. Możemy być gotowi, na przykład migdałowy lub zwykły. Kontynuuj ubijanie piany przez kolejne dwie minuty. Następnie drewnianą lub zwykłą łyżką delikatnie połączyć ubitą pianę z wcześniej przygotowanym ciastem naleśnikowym. Aby ciasto dobrze wyrosło, mieszamy powoli, aby wprowadzić jak najwięcej pęcherzyków powietrza. Na koniec dodaj od jednej do dwóch łyżek proszku do pieczenia. Po przygotowaniu ciasta rozgrzej patelnię. Placki byłyby zbyt eleganckie, gdybyśmy do ciasta dodali tłuszcz, więc tego nie robimy. Najlepszym sposobem smażenia jest użycie patelni, która nie przykleja się do ciasta. Użyj łyżki, aby nabrać hittera i smażyć, aż będzie ugotowany ze wszystkich stron. Naleśniki będą grubsze i bardziej aromatyczne, jeśli każdą chochlę napełnimy większą ilością ciasta.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *