Przepis na Naleśniki ażurowe z powidłami

naleśniki ażurowe – składniki:

  • mleko
  • olej do smażenia
  • mąka
  • jajko
  • sól
  • powidła śliwkowe do smarowania
  • woda gazowana 3/4 szklanki

naleśniki ażurowe Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna receptura

ażurem i dżemem, ciepłe bułeczki: W wysokim naczyniu rozbij jajko, dodaj mleko, dopraw solą i cukrem do smaku (lub bez cukru, jeśli chcesz, żeby było słodkie). Po wymieszaniu lub blendowaniu stopniowo dodawaj wodę, jednocześnie mieszając przefiltrowaną mąkę za pomocą blendera. Po 15 minutach odpoczęcia mikstury ażurowe naleśniki należy ugotować w gorącym naczyniu. Aby uformować wzory, użyj lejka, aby wlać ciasto na patelnię lub butelki z dziobkiem do picia, aby wycisnąć ciasto na patelnię. Zawróć i obsmaż z obu stron. Do pasty dodaj dowolny dżem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *