Przepis na Muffinki z owocami i kruszonką

Składniki na muffinki z owocami i kruszonką:

  • 1/2 szklanki cukru
  • 10 dag margaryny
  • 30 dag. jogurtu
  • łyżeczka sody
  • 2 jaja
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1/4 kostki margaryny
  • 1,5 szklanki mąki
  • Na kruszonkę:
  • 20 dag jagód
  • łyżka kakao
  • szklanka mąki
  • cukier waniliowy

muffinki z owocami i kruszonką Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

Babeczki z owocami i kruszonką: Przed użyciem masła ostudź je w garnku. W misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i cukier waniliowy. Przed dodaniem jogurtu i margaryny wbij jajka. Całość wymieszaj. Zrób dwie części mieszanki. Kakao podzielić na jedną porcję i wymieszać. Dodaj naturalny produkt do każdej masy. Pozostałe 3/4 należy wylać na papierowe kubki na blasze do pieczenia. W garnku połączyć upłynnioną margarynę z mąką, cukrem i mieszanką. Kruszonką posypać całe babeczki. Piec przez 20 do 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *