Przepis na Muffinki z mąki ryżowej

muffinki z mąki ryżowej – składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • ryżowej
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli

muffinki z mąki ryżowej Przygotowanie

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Herbatniki z mąki ryżowej Ubij jajka z około połową mleka i olejem. Połącz mąkę, proszek do pieczenia, kokos, cukier i szczyptę soli w innej misce. Mokre i suche składniki wymieszać razem. W przypadku, gdy ciasto jest zbyt gęste, stopniowo dodawać więcej mleka, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Ciasto nabierane np. łyżką powinno być gęste. Przełóż masę do silikonowych foremek. Blat powinien być dokładnie ugotowany po około 25 minutach podgrzewania w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Wytwarzanych jest od dwunastu do piętnastu ciastek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *